Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Έκκληση σε Αστυνομία και Νομάρχη

Σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής της Ένωσης, στην Μεσσήνη, ήταν για άλλη μια φορά ανάστατοι εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τους αθίγγανους. Την Κυριακή συνέβησαν τα εξής:
Στο ένα σπίτι είχαν ανέβει στη σκεπή και προσπαθούσαν να εισέλθουν μέσα. Το σπίτι είναι νοικιασμένο και οι ενοικιαστές ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη, ο οποίος μένει ακριβώς δίπλα, ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα φύγουν και θα πάνε να μείνουν αλλού. Τώρα, λοιπόν, ο άνθρωπος έχει να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα που δημιουργούν οι αθίγγανοι στους ενοικιαστές του ενώ κινδυνεύει να χάσει και μέρος του εισοδήματός του.
Σε άλλο σπίτι πετούσαν μέσα στην αυλή κομμάτια από μπουκάλια που έσπαζαν στην οδό Αβέρωφ. Οι άνθρωποι είναι ηλικωμένοι και δεν μπορούν καθημερινά να τα βάζουν με τους αθίγγανους. Ανέξάρτητα όμως από την ηλικία που έχει ο καθένας δεν μπορεί να υφίσταται προσβολές και παράνομες πράξεις από τους αθίγγανους. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί κάποιος να καθήσει στην αυλή του χωρίς να κινδυνεύει να του έλθει κάποιο αντικειμένο στο κεφάλι και τον τραυματίσει.
Σε άλλο σπίτι είχαν ανέβει στην βεράντα από την υδρορροή.
Ενώ σε ένα άλλο πετούσαν στη βεράντα πέτρες με κίνδυνο να σπάσουν τα τζάμια στις μπαλκονόπορτες!
Τι χρωστάει ο καθένας να κινδυνεύει να τραυματιστεί ή να υποστεί ζημιές η περιουσία του γιατί το θέλουν οι αθίγγανοι;
Η Αστυνομία αδιαφορεί (γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν και θα έπρεπε να κάνει καθημερινές περιπολίες στην περιοχή κυρίως τις ώρες που γνωρίζει ότι τα επεισόδια εντείνονται).
Ο Νομάρχης κωφεύει, μάλλον προτιμά να τα έχει καλά μόνο με τους αθίγγανους. Ίσως δεν τον ενδιαφέρουν οι ψήφοι των υπολοίπων ή τους έχει δεδομένους. Τόσα και τόσα έχουν ακουστεί από τους κατοίκους ούτε μία φορά δεν φιλοτιμήθηκε να έλθει στην περιοχή και να δείξει ευαισθησία για τα προβλήματα ή έστω να ακούσει τους κατοίκους, να μιλήσει μαζί τους. Σε όλες τις συζητήσεις που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ήταν απών!
Κύριε Νομάρχα και κύριοι του Α.Τ. Μεσσήνης ενδιαφερθείτε για την πιο πάνω περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: