Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Η ηλικία του του επιτρέπει να παρανομεί!

Εχθές έγραψα για τον 14χρονο που οδηγεί. Το παιδί είναι "ταλέντο"! Σήμερα πήγε σε ένα σπίτι της γειτονιάς και έκλεισε το ρεύμα από το ρολόι της ΔΕΗ! Εγώ πάντως δεν ξέρω πώς κλείνει το ρεύμα από το ρολόι! Οι άνθρωποι νομίζοντας ότι έχει γίνει διακοπή ρεύματος περίμεναν υπομονετικά να έλθει το ρεύμα, κάποια στιγμή αποφάσισαν να τηλεφωνήσουν σε κάποιον γείτονα για να δουν αν έχει ρεύμα και τότε ανακάλυψαν ότι ήταν οι μοναδικοί στη γειτονιά χωρίς ρεύμα. Κατεβαίνουν κάτω όπου ανακαλύπτουν ότι είναι παραβιασμένο το ρολόι της ΔΕΗ! τώρα πώς ήξεραν ότι ο δράστης ήταν ο μικρός; τον είχαν δει λίγο πριν το συμβάν να έχει σκαρφαλώσει στην γκαραζόπορτά τους και τον έδιωξαν!
Αποφασίζουν, λοιπόν, να πάνε στην Αστυνομία και να δηλώσουν το συμβάν και εκεί ο αστυνομικός που είχε υπηρεσία τους είπε ότι επειδή το παιδί είναι ανήλικο μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και πως η αστυνομία σε αυτή την περιπτωση δεν είναι αρμόδια! Άκουσον, Άκουσον. Μάλιστα προέτρεψε το ζευγάρι να απευθυνθεί για το πρόβλημα στο Δήμο διότι ο Δήμος είναι αρμόδιος για αυτά τα περιστατικά, έτσι τουλάχιστον είπε ο αστυνομικός.
Κι εγώ διερωτώμαι: επειδή κάποιος είναι ανήλικος μπορεί να διαπράττει καταστροφές, να οδηγεί, να κλέβει (ο πιτσιρικάς έχει άπειρες φορές συλληφθεί για κλοπές) και να γίνονται εις βάρος του καταγγελίες και να σου λένε στην αστυνομία: μα είναι ανήλικος!
Τότε γιατί υπάρχει ο Εισαγγελέας ανηλίκων; Δεν είναι για αυτές τις περιπτώσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: