Κυριακή, 6 Ιουλίου 2008

Αδιαφορία από τους αρμόδιους φορείς

Επίσης σήμερα το μεσημέρι είχαμε και φασαρία για έναν άλλο λόγο. Επέστρεψε ένας γείτονας από τη δουλειά του και βρήκε τα μικρά αθιγγανόπουλα να αφοδεύουν έξω από την πόρτα του σπιτιού του, πάνω στα σκαλιά του! όχι μόνο ο άνθρωπος γύρισε κουρασμένος και προετοιμασμένος πως ούτε και σήμερα θα μπορούσε να ξεκουραστεί αλλά παρόλη την κούρασή του έπρεπε να καθαρίσει και τις ακαθαρίσεις που υπήρχαν στην πόρτα του.
Αυτό αποτελεί ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που έχουμε όλοι μας. Οι αθίγγανοι συνηθίζουν να αφοδεύουν έξω από τις πόρτες των σπιτιών μας και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να καθαρίζουμε για να μην τα πατήσουμε και κυρίως για να προστατεύοσουμε την υγεία μας!
έχουμε παραπονεθεί άπειρες φορές στην υγεονομική υπηρεσίας της Νομαρχίας Μεσσηνίας και η απάντηση που πήραμε ήταν η εξής: "γνωρίζουμε αυτά τα προβλήματα, είναι συνηθισμένα στις περιοχές που έχουν κατασκηνώσει οι αθίγγανοι αλλά για να παρέμβουμε χρειαζόμαστε επώνυμη καταγγελία". Γνωρίζουν λοιπόν το πρόβλημα, αλλά επειδή οι κάτοικοι των περιοχών δεν προβαίνουν σε επώνυμες καταγγελίες, διότι αν το κάνουν τότε κινδυνεύει η ζωή τους, η Υγεονομική Υπηρεσία, βρίσκει το πρόσχημα να μην επεμβαίνει!
Τελικά ή θα πρέπει να πάθουμε υπατήτιδα ή να κινδυνεύει η ζωή μας από τους αθίγγανους γιατί τολμήσαμε να διαμαρτυρηθούμε! Αλλά και άπό την πλευρά του Δήμου υπάρχει η ίδια αδιαφορία. Όσες φορές και να τους έχουμε ειδοποιήσει ζητώντας τους να φροντίζουν για την συχνή καθαριότητα της περιοχής δείχουν πληρή αδιαφορία. Ο λόγος; μα το πρόβλημα δεν είναι έξω από το σπίτι, γιατί να ασχοληθούν; Μας απαντούν πως υπάρχει έλλειψη σε εργατικό προσωπικό. Υπάρχει εργατικό προσωπικό για όλη την υπόλοιπη πόλη και δεν υπάρχει για την περιοχή μας που είναι μόλις πεντακόσια μέτρα από την κεντρική πλατεία;
θα μου πείτε πως αυτοί δεν ενδιαφέρονται καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους για την καθαριότητα της εισόδου του 3ου Νηπιαγωγείου της Μεσσήνης που τα παιδιά δεν μπορούν να μπουν στο σχολείο από τις πολλές ακαθαριές και είναι υπορχεωμένα να περνούν πάνω από τα κακά των αθίγγανων για να μπουν στο Νηπιαγωγείο ή πολλές φορές εκεί που παίζουν μέσα στο σχολείο τους τα πιάνουν κιόλας! Κρίμα που ο Δήμαρχος είναι καθηγητής Πανεπιστημίου! Θα έπρεπε στον τομέα αυτό να επιδείξει ιδιαίτερη ευσθησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: